latinica  ћирилица
11/10/2024 |  22:25 | Аутор: СРНА

На седам дана затворена дионица пруге Загреб-Ријека

Дионица жељезничке пруге Загреб-Ријека између Карловца и Мрзлог Поља, биће због санирања мјеста недавног удеса на улазу у карловачку станицу затворена седам дана, а путнике ће умјесто возова превозити аутобуси, док ће теретни превоз ићи преко Словеније.
Хрватске жељезнице (фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT) -
Хрватске жељезнице (фото: EPA-EFE/ANTONIO BAT)

У Хрватским жељезницама Инфраструктуре процјењује се да је пруга Загреб-Ријека затворена за саобраћај између Карловца и Мрзлог Поља до сриједе, 16. октобра.

Како би се растеретила лука Ријека, те узимајући у обзир изузетан привредни значај теретног жељезничког превоза на тој дионици, успостављен је алтернативни превозни пут преко Словеније и граничног прелаза Илирска Бистрица – Шапјане, док се мјесто догађаја и жељезничка инфраструктура не санирају, навели су из ХЖ Инфраструктуре.

Путнике ће између загребачке главне станице и Дуге Ресе, Огулина и Сплита у оба правца превозити аутобуси при чему су могућа кашњења.

Пет вагона цистерни теретног влака искочило је 9. октобра касно увече из шина на улазу у жељезничку станоцу Карловац

Није било повријеђених, као ни истицања садржаја из вагона. Оштећена су три и по километра пруге, мостна грађа и двије скретнице. Ријеч је о теретном возу превозника ЕННА Транспорт, преносе хрватски медији.