latinica  ћирилица
11/10/2024 |  21:17 | Аутор: СРНА

Бајден: Заштитити Трампа као да је актуелни предсједник

Предсједник Џозеф Бајден изјавио је да је наложио својој администрацији да заштити републиканског предсједничког кандидата Доналда Трампа као да је актуелни предсједник.
Џо Бајден (фото: EPA-EFE/RON SACHS / POOL) -
Џо Бајден (фото: EPA-EFE/RON SACHS / POOL)

Бајден је нагласио да америчка Тајна служба треба да одобри захтјев Трампа за војним средствима у посљедњим фазама кампање, уколико се уклапају у категорију заштите актуелног предсједника.

"Вашингтон пост" објавио је данас раније да је Трампов тим затражио војне авионе за транспорт током посљедњих седмица кампање.

- Рекао сам Министарству да Трампу треба дати све што му је потребно као да је он сам актуелни предсједник, уклапа се у категорију заштите предсједника на дужности - рекао је Бајден новинарима, додајући у шали "све док не тражи "Ф-15".

Трампов тим је, такође, затражио од администрације да прошири ограничења летова над његовим резиденцијама и скуповима, као и војна возила за његов превоз.

Амерички обавјештајни званичници су недавно обавијестили Трампа да су пријетње из Ирана њему лично порасле у посљедњих неколико мјесеци, а амерички званичници за спровођење закона у свим агенцијама раде на томе да бивши амерички предсједник буде заштићен.

Од јула су била два покушаја атентата на Трампа, али нису објелодањени докази који би ове догађаје повезивали са Ираном.