latinica  ћирилица
11/10/2024 |  19:26 ⇒ 22:50 | Аутор: РТРС

У Бањалуци предавање Гордона Њуфелда - једног од највећих ауторитета у области дјечијег развоја (ВИДЕО)

У организацији Фондације "Новак Ђоковић" у Народном позоришту Републике Српске вечерас је предавање одржао доктор Гордон Њуфелд, један од највећих ауторитета у области дјечијег развоја.
Гордон Њуфелд и Јелена Ђоковић у Бањалуци - Фото: РТРС
Гордон Њуфелд и Јелена Ђоковић у БањалуциФото: РТРС

Фондација "Новак Ђоковић" и ове године наставља свој програм "Разговори о родитељству". Доктор Њуфелд у својој, каријери, дугој више од 40 година, радио је као клинички психолог са дјецом, омладином и особама који брину о њиховом развоју.

- Мој рад се заснивао на томе да проучавам стања те шта је дјеци потребно да буду оно што би могли постати. И овдје сам да то подијелим са родитељима, учитељима и професионалцима - рекао је Њуфелд.

Период раног развоја је период који је најкраћи у животном вијеку, али има највећи утицај на развој дјеце.

- Ми смо довели ове године др Гордона са жељом да оснажимо породицу, подсјећајући је колико је блискост са дјецом битна и он ће те поруке данас пренијети гледаоцима - истакла је глобални директор Фондације "Новак Ђоковић" Јелена Ђоковић.

- Наша мисија јесте да подржимо стручњаке, родитеље у цијелом региону и да се повежемо кроз тему родитељства, јер за тему родитељства не постоји алтернатива - додала је Смиљана Грујић из Фондације "Новак Ђоковић".

Посјетиоци су могли да чују савјете о темама као што су како превазићи бројне изазове родитељства кроз различите фазе одрастања дјеце и шта је најважније у односу који граде са дјецом.