latinica  ћирилица
11/10/2024 |  17:16 | Аутор: РТРС

ПУ Градишка: Полицији пријавити било какво узнемиравање малољетних лица

олицијска управа Градишка позвала је све да полицији пријаве било какво узнемиравање малољетних лица и истовремено апеловала да се не шире непровјерене информације које би могле изазвати узнемирење јавности.
Полицијска управа Градишка - Фото: РТРС
Полицијска управа ГрадишкаФото: РТРС

Из ове управе су навели да су провјерили наводе да су се малољетној дјевојчици на подручју Градишке обратила два непозната мушка лица због чега се уплашила, те утврдили да је пријава неоснована и да нема елемената кривчног дјела нити прекршаја већ да је ријеч о дјечијој игри.

Из Полицијске управе Градишка истичу да им није пријављено било какво друго узнемиравање малољетника на подручју у надлежности ове управе.

- Полицијски службеници су дошли до сазнања да на друштвеним мрежама постоји објава која се такође односи на узнемиравање малољетних лица на подручју града, те аутора објаве упутили да догађај пријави полицији. О свему је обавијештено и Окружно јавно тужилаштво Бањалука - навели су из Полицијске управе.

Полицијска управа Градишка апелује да се не шире непровјерене информације које би могле без потребе изазвати узнемирење јавности.

- Позивамо све да било какво узнемиравање малољетних лица, без одлагања, пријаве најближој полицијској станици или на бесплатан број телефона 122 да би полицијски службеници адекватно реаговали и предузели мјере и радње из своје надлежности - наводи се у саопштењу.