latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:18 | Аутор: СРНА

Видовић: Проблем странаца је изборни резултат Додика и СНСД-а

Министарка финансија Републике Српске Зора Видовић рекла је да је највећи проблем странаца, који желе да политички и финансијски уруше Српску, подршка коју у народу ужива предсједник Републике и СНСД-а Милорад Додик, што је и видљиво након одржаних локалних избора.
Зора Видовић - Фото: РТРС
Зора ВидовићФото: РТРС

- Сада када су видјели да је подршка велика, кренуће још већи притисци да на наредним изборима дођу до циља, и да СНСД изгуби власт. Посебно им је тешко то што је предсједник Републике Српске Милорад Додик најавио кандидатуру и на наредним изборима, а они желе да га елиминишу из политичког живота. То је поента и суђења пред Судом БиХ - рекла је Видовићева за Срну.

Говорећи о финансијској ситуацији у Српској, она каже да је буџет стабилан, и да ће у децембру бити усвојен документ за наредну годину, те да су злонамјерне и неистините тврдње оних који говоре о лошем стању.

- Мене чуди опозиција, која живи овдје и говори о банкроту. То се није остварило нити ће се остварити. Ми имамо законе које поштујемо. Имамо добар рејтинг европских кућа, добили смо Б стабилан рејтинг. То значи да дужник може, и способан је да благовремено и у потпуности испуни своје обавезе. Без обзира што америчка Амбасада говори другачије, ово је ријеч стручњака и реномираних кућа - навела је Видовићева.