latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:05 ⇒ 14:07 | Аутор: РТРС

Побједничко писмо стигло из Бијељине

Поводом 53. Међународног такмичења у писању писама за младе за које је одабрано 11 најбољих, а побједничко је послала ученица из Бијељине Искра Мандић.
Поште Српске, награда - Фото: РТРС
Поште Српске, наградаФото: РТРС

У Бањалуци су данас уручене награде, за освојено прво мјесто награда је 500 КМ плус бицикл, за друго 300 КМ плус бицикл, а за треће мјесто 200 КМ плус бицикл.

Овогодишња тема такмичења у писању писама за младе, које су спорвеле "Поште Српске" заједно са "БХ поштом" и "Хрватском поштом" из Мостара, била је "Напиши писмо будућим генерацијама о свијету за који се надаш да ће наслиједити".

Мандићева, која је ученица шестог разреда бијељинске Основне школе "Свети Сава", рекла је да је писање писама важно за очување традиције.

- Писала сам дјевојчици из будућности о свијету какав је сада и какав би требало да буде. Моја генерација је расла у вријеме пандемије вируса корона. Свједоци смо бројних ратова у свијету и неки наши вршњаци болују од тешких болести због разних зрачења - рекла је она.

Извршни директор "Пошта Српске" за маркетинг и продају Дијана Грујић изјавила је да ће побједничко писмо бити послато на завршну манифестацију коју организује Свјетски поштански савез о теми коју је делегирао овај савез.

Фото: РТРС

У "БХ поште" стигло је око 400 писама, а свеукупно око 600 писама која су послала дјеца из цијеле БиХ.

Међународно такмичење у писању писама за младе сваке године покреће Свјетски поштански савез, а спроводе поштански оператери широм свијета.