latinica  ћирилица
11/10/2024 |  14:02 ⇒ 14:53 | Аутор: РТРС

Свјетски стручњаци на школи регионалне анестезије на УКЦ-у Српске (ФОТО)

Клиника за анестезију и интензивно лијечење УКЦ Републике Српске данас је организовала за своје љекаре школу регионалне анестезије. Предавачи су били еминентни стручњаци и професори из области анестезиологије и терапије бола из Америке. Први дио радионице је био теоријски гдје су се обрадиле теме из регионалне анестезије.
Школа регионалне анестезије (фото: facebook.com/UKCRS) -
Школа регионалне анестезије (фото: facebook.com/UKCRS)

Други дио се односио на радионицу гдје су предавачи приказали регионалне блокове под ултразвуком, а потом су учесници имали прилику да вјежбају под надзором предавача.

Захваљујући залагању генералног директора УКЦ-а Владе Ђајића улажу се максимални напори у едукацију особља, унапређење услуга како бисмо ојачали наш здравствени систем.

- Захваљујем се нашим гостима и доктору Драгану Ракановићу што су данас код нас, те едукују наш кадар. Ово данас је још један интернационални успјех УКЦ Републике Српске. Доказали смо да смо једна од већих интернационални установа, не само у БиХ, него и у региону. Данас је у радној посјети шест еминентних стручњака из престижних установа САД-а, како би заједно са нашим анестезиолозима извршили едукације наших љекара. Договорили смо међусобне едукације. Наше опредјељење јесте сарадња са свим престижним установама у Европи и свијету - нагласио је Ђајић.

Џинлеи Ли из Универзитета Јејл из САД истакла је да је веома срећна и задовољна што је са групом еминентних стручњака у УКЦ Републике Српске.

- Посебно ме радује што ћемо имати прилику да заједно учимо са нашим колегама из Бањалуке - рекла Ли.

Драган Ракановић, начелник Клинике за анестезију и интензивно лијечење навео је да се и даље наставља стручно оспособљавање и унапређење вјештина уз подршку др Ђајића и пословодства УКЦ Републике Српске.

- Овдје са нама су експерти из области регионалне анестезије, што су посљедњи трендови периоперативне медицине и анестезиологије. Пратимо свјетске трендове, желимо да их унаприједимо како бисмо нашим пацијентима пружили максималну његу. Задовољство је да можемо да угостимо овако еминентне стручњаке и није било лако ни једноставно ова имена довести у Бањалуку. Захваљујући нашим конекцијама са проф. Величковићем, успјели смо да доведемо најбоље љекаре у нашу установу - казао је Ракановић.