latinica  ћирилица
11/10/2024 |  13:08 ⇒ 14:10 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Одбацивање захтјева за изузеће Узуновићеве додатни доказ циркусијаде Суда БиХ

Одлука Кривичног вијећа Суда БиХ да одбаци захтјев за изузеће судије Сене Узуновић из предмета против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића, само је додатни доказ циркусијаде зване Суд БиХ, рекао је правник Милан Тегелтија.
Милан Тегелтија - Фото: РТРС
Милан ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је напоменуо да је изузеће затражено у ситуацији када је Узуновићева очигледно и јасно показала лични став, анимозитет и нетрпељивост према Додику.

Он је рекао да би у сваком судском систему понашање судије као што је то било понашање Узуновићеве током посљедњег главног претреса значило његову дисквалификацију у поступку, што није случај у Суду БиХ.

- Суду БиХ се још једном показује као политичка марионета и као такав не може да обезбиједи законит, непристрасан и фер поступак према предсједнику Републике Српске - додао је Тегелтија.

Тегелтија је закључио да је Суд БиХ оваквом одлуком показао да га уопште не интересује чак ни привид непристрасности и законитости и да је ту само да прави своју пројектну политичку улогу усмјерену против предсједника Републике Српске Милорада Додика као мете таквог политичког пројекта.

Кривично вијеће Суда БиХ није прихватило захтјев одбране предсједника Републике Српске Милорада Додика за изузеће судије Сене Узуновић, речено је у Суду БиХ.