latinica  ћирилица
11/10/2024 |  13:00 | Аутор: РТРС

Жижовић пред Вележ: Задржати побједнички менталитет

Фудбалери Борца дочекаће састав Вележа у заосталом сусрету првог кола Премијер лиге БиХ.
ФК Борац, конференција за новинаре - Фото: РТРС
ФК Борац, конференција за новинареФото: РТРС

Утакмица на Градском стадиону у Бањалуци игра се сутра са почетком од 18 часова.

- Послије јако добре утакмице против Панатинаикоса и побједе у Приједору битно је да задржимо побједнички менталитет - поручио је тренер Борца Младен Жижовић.

Он је изразио саучешће породицама настрадалих у стравичним поплавама које су задесиле неколико херцеговачких општина.

- Послије ових катастрофалних поплава које су задесиле Босну и Херцеговину желим у своје лично име и у име клуба да изразим саучешће породицама настрадалих. Фудбалски клуб се такође огласио и заиста нам је жао због свега што се десило - рекао је Жижовић.

Он неће моћи да рачуна на неколико првотимаца који имају репрезентативне обавезе, а то су Енвер Кулашин, Дамјан Шишковски, Марко Вукчевић, Јурих Каролина, као и Стефана Марчетића, Павла Ђајића, те Јусуфа Терзића и Недима Керановића.

- У овом моменту имамо одређених проблема, али имамо довољан број квалитетних играча да одговоре овом задатку. Вележ долази послије низа својих проблема, након лошег отварања сезоне у којем су промијенили неколико тренера, имали су неколико негативних резултата у Европи, нису стартовали како су жељели у првенству. Сигурно су мотивисани, али и све остале екипе ове сезоне играју врло мотивисано против Борца с разлогом, јер ми на добар начин представљамо бх. фудбал у Европи и надам се да ћемо такао и наставити - навео је Жижовић.

Тренер Борца је истакао да ће данас видјети у каквом је стању са играчким кадром.

- Имамо неколико ровитих играча, поред одсутних момака који су са репрезентацијама, као и Вуковића који је дуже повријеђен. Али имамо 27-28 играча на располагању, сви они заслужују да буду дио тима, нема ту неког претјераног "кукања". Момци који изађу на терен ће тражити побједу која нам итекако треба да ухватимо поптуни прикључак са самим врхом табеле. Имамо пар заосталих утакмица и надам се да ћемо у њима скупити бодове да се прикључимо равноправно у борбу за титулу. Ове године то ће бити мало теже с обзиром да играмо на више фронтова, али ми не одустајемо од својих циљева - казао је Жижовић.