latinica  ћирилица
11/10/2024 |  09:52 ⇒ 09:52 | Аутор: Б92

Обрадовић: Играћемо све боље

Тренер Партизана Жељко Обрадовић изјавио је да вјерује да ће његов тим играти све боље како сезона одмиче.
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr) -
Жељко Обрадовић (Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr)

Партизан је поражен по други пут у Евролиги, пошто је као гост поражен од Реал Мадрида 93:86.

- Генерално, мислим да је била добра утакмица против изванредног тима. Штета што смо поново због неких ситних ствари изгубили утакмицу. У моментима када се ривал одвојио, имали смо ситуацију да нисмо направили ниједан фаул. У нападу доста добрих ситуација кад год смо имали стрпљења и играли на начин да имамо више пасова, то је било добро. Лично ј у ову екипу, мислим да ће играти све боље. Морамо да будемо фокусирани на ситне ствари које су битне - рекао је Обрадовић послије меча.

Његов тим се држао три четвртине портив Реала, али то није било довољно.

- Свака утакмица у Евролиги ће бити на једну лопту, била је и ова како год да је то изгледало. Они су се одвојли послије оног намјерног фаула и са шутем за три поена када је изгледало да можемо да то бранимо много боље. Почетак другог полувремена је обиљежило то што нисмо убацили много отворених шутева. То је кошарка, са тим немам никаквих проблема. Све честитке за борбу и жељу, да наставимо тако, мислим да ће бити све у реду - каже Обрадовић. 

Партизану слиједи АБА лига, па дупло коло у ЕЛ - прво Бајерн, па Макаби.

- Морамо да нађемо снаге, није то ништа ново. Навикли смо на тај ритам, играчи знају. Треба одморити и распоредити снагу. Сљедеће седмице имамо дупли програм, коначно прва утакмица у Арени. Амбиције остају исте, желимо да направимо нешто добро у Евролиги и вјерујем да хоћемо - оптимистичан је тренер црно-бијелих.

Играчи се борили упркос поразу и високом минусу, а то је поздравио и тренер.

- То сам им и ја рекао, да се боре, честитам сам им на тој борби. То је од првог дана како смо се скупили на изванредном нивоу и надам се да ће то тако остати. Ови детаљи о којима сам причао је чиста кошарка. То су техничке и тактичке ствари и радићемо на томе без обзира на програм. Надамо се да прво одиграмо против Студентског центра, у оваквом ритму је немогуће дати играчима слободан дан. Та припрема за Бајерн ће бити само један тренинг на дан утакмице. Тако је вјероватно свима, нећемо да тражимо изговоре, већ да дамо све од себе пред својим навијачима. Наравно, морам да се захвалим свима који су дошли и пружили нам подршку - закључио је Обрадовић.