latinica  ћирилица
11/10/2024 |  09:15 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Атос банк подржала предавање за младе поводом Свјетског дана менталног здравља

У оквиру обиљежавања Свјетског дана менталног здравља, који се сваке године одржава 10. октобра, Атос банк је подржала предавање за младе, које је организовао Ротаракт клуб Бањалука.
Атос банка - Фото: Уступљена фотографија
Атос банкаФото: Уступљена фотографија

Предавање је одржано на Природно математичком клубу у Бањалуци, и окупило је бројне младе људе, а током предавања млади су имали прилику да чују практичне савјете о важности бриге о менталном здрављу, стратегијама превенције и начинима како потражити помоћ.

Ово едукативно предавање је држала психолошкиња Ирена Ђумић Јурић Марјановић, која је младима причала о важности ове теме.

- Задовољство нам је што је Атос банк дио овако важне иницијативе, јер ментално здравље је тема која дефинитивно захтјева већу пажњу, посебно међу младима. С обзиром да је друштвена одговорност једно од основних начела наше Банке, и важан дио корпоративне културе сматрамо да кроз овакву врсту подршке стварамо боље и напредније окружење за нашу локалну заједницу. Ово је сигурно важан корак ка подизању свијести о менталном здрављу, а Атос банк ће и даље наставити да подржава сличне иницијативе и на тај начин доприноси побољшању квалитета живота младих - изјавили су овим поводом из Службе маркетинга и комуникација Атос банке.

Из Ротаракт клуба су се захвалили на ангажовању у промоцији менталног здравља и на подршци приликом организације овог догађаја.