latinica  ћирилица
10/10/2024 |  19:48 ⇒ 20:23 | Аутор: РТРС

Вишковић: У Тиршовој се лијечи и велики број дјеце из Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да се на Универзитетској дечијој клиници у Тиршовој у Београду лијечи и велики број дјеце из Српске и захвалио за то што се дјеци на овом мјесту враћа осмијех на лице.
Шеранић и Вишковић - Фото: СРНА
Шеранић и ВишковићФото: СРНА

Вишковић, који је у Београду присуствовао прослави 100 година Универзитетске дечје клинике, рекао је да је ова установа у здравственом систему најеминентнија и најбитнија јер брине о здрављу дјеце.

- Овим људима велика хвала што нашу дјецу прихватају као и дјецу из Србије, тако да ни по једном основу ми нисмо неке двије цјелине већ смо у суштини једно", рекао је Вишковић.

Министар здравља Републике Српске Ален Шеранић честитао је рођендан Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, истакавши да је за 100 година њеног рада спасено много дјечијих живота и много је породица усрећено.

- Министарство има одличну сарадњу са Клиником у Тиршовој, као и друге здравствене установе, тако да је то велика додатна вриједност нашем здравственом систему да онда када ми нисмо у могућности да помогнемо дјеци имамо Клинику у Тиршовој, која стоји сигурно иза нас - рекао је Шеранић.

Предсједнику Владе Републике Српске Радовану Вишковићу и министру здравља и социјалне заштите Алену Шеранићу вечерас су у Београду уручена признања за допринос раду Универзитетске дечије клинике у Тиршовој.

Признања Вишковићу и Шеранићу уручена су на свечаности на којој је обиљежено 100 година постојања ове здравствене установе, која је одржана у Народном позоришту у Београду.

Признања су добили и министар здравља Србије Златибор Лончар, амбасадор Србије у Саудијској Арабији Мухамед Јусуфспахић, као и престолонасљедник Александар Карађорђевић.

Ова клиника са најдужом традицијом у региону пружа савремене здравствене услуге највишег нивоа у области педијатрије и дјечије хирургије, а као највећи едукативни центар у Србији, уједно је и водећа установа у увођењу нових технологија у ове област