latinica  ћирилица
10/10/2024 |  18:45 ⇒ 18:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Ђоковић Надалу: Инспирисао си милионе дјеце да почну да играју тенис, долазим у Малагу

Српски тенисер Новак Ђоковић огласио се из Шангаја поруком на Инстаграму у којој је рекао да је Рафаел Надал "инспирисао милионе дјеце да почну да играју тенис" и поручио да ће доћи у Малагу на опроштај Шпанца од каријере.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON) -
Новак Ђоковић и Рафаел Надал (фото: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON)

Надал, 22-струки гренд слем шампион, саопштио је данас да ће последњи пут у каријери играти у новембру, у финалу Дејвис купа у Малаги које почиње 19. новембра мечом између Шпаније и Холандије.

- Рафа, један пост није довољан да искажем поштовање које гајим према теби и ономе што си учинио за наш спорт. Инспирисао си милионе дјеце да почну да играју тенис и мислим да је то вјероватно највеће достигнуће које свако може да пожели. Твоја упорност, посвећеност, борбени дух ће се учити деценијама - почео је Ђоковић поруку на Инстаграму.

      View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Затим је Ђоковић истакао да ће Надалово насљеђе живјети заувијек.

- Само ти знаш шта си морао да претрпиш да би постао икона тениса и спорта уопште. Хвала ти што си ме толико пута гурнуо до границе у нашем ривалству које је највише утицало на мене као играча. Твоја страст за представљањем Шпаније је увек била изузетна. Желим ти најбољи могући опроштај у Малаги са Дејвис куп тимом Шпаније. Бићу тамо лично да одам поштовање твојој звјезданој каријери - написао је освајач 24 гренд слем пехара који сутра око подне по српском времену игра четвртфинални меч мастерса у Шангају против Чеха Јакуба Меншика.