latinica  ћирилица
10/10/2024 |  17:50 | Аутор: ТАНЈУГ

Петровић остаје селектор Бразила до 2028. године

Хрватски тренер Александар Петровић остаје селектор кошаркаша Бразила до 2028. године, саопштио је данас Кошаркашки савез јужноамеричке државе.
Александар Петровић (Фото:EPA-EFE/TOMS KALNINS) -
Александар Петровић (Фото:EPA-EFE/TOMS KALNINS)

Како је саопштено, 65-годишњи Хрват ће предводити Бразил до краја наредног олимпијског циклуса, који се завршава у љето 2028. године кад се у Лос Анђелесу одржавају наредне Олимпијске игре.

- Послије предолимпијске титуле у Летонији, и седмог мјеста на Олимпијским играма, Александар Петровић наставља као тренер мушке репрезентације Бразила. Поред хрватског стручњака, за циклус "ЛА 2028" остаје на окупу цијели његов тим помоћних тренера - саопштио је КС Бразила.

Хрват је кроз квалификације предводио Бразил до пласмана на Олимпијске игре у Паризу, гдје је његова репрезентација стигла до четвртфинала, кад је боља била селекција САД - 122:87. Бразил у новембру и фебруару чека наставак Америкупа, а у групној фази "селесао" ће играти против Уругваја, Панаме и Парагваја.

Петровић је у богатој тренерској каријери између осталих водио као селектор Хрватску и Босну и Херцеговину, а као тренер литвански Ритас и хрватске клубове Задар, Цедевиту Загреб и Цибону.