latinica  ћирилица
10/10/2024 |  16:35 ⇒ 18:29 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Бошњаци од марта опструишу Дом народа, Американци тек сад реагују (ВИДЕО)

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ не функционише нормално још од марта, због блокаде бошњачких делегата, а Амбасада САД у БиХ то је осудила тек након осам мјесеци, изјавио је данас српски делегат Радован Ковачевић и истакао да је занимљиво да је готово истовремено сигла и реакција Елмедина Конаковића, предсједника НиП-а.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је упитао Амбасаду САД у БиХ, која је тек јуче осудила блокаду бошњачких делегата, гдје су до сада били и како нису примијетили да Парламентарна скупштина БиХ не може да ради и испуњава своје задатке.

Он је истакао да се Амбасада САД у БиХ за пуних осам мјесеци није огласила ниједном иако је у јавности небројено пута коментарисано да је невјероватно да је потпуно заустављен рад Дома народа Парламентарне скупштине.

Ковачевић је навео да се бошњачки делегати до данас нису вратили и да је занимљиво да је, након осам мјесеци блокаде, стигла и реакција Елмедина Конаковића, предсједника НиП-а, који је рекао да са том блокадом не треба наставити, те да треба мудрије поступити.

- Наравно, то је било легитимно право делегата из Клуба Бошњака, они су то своје право користили. Имали смо блокиран Дом народа осам мјесеци и тек послије тих осам мјесеци добили смо реакцију једног од лидера странака који су исто тако учествовали у блокади, а то је Конаковић - рекао је Ковачевић.