latinica  ћирилица
10/10/2024 |  13:07 | Аутор: Мондо

Рукометашице Борца пред реванш са Далматинком: Заслужујемо подршку у Борику

Реванш меч другог кола ЕХФ Европског купа између Борца и Далматинке на програму је у суботу од 17 часова, а меч у Бањалуци имаће хуманитарни карактер.
ЖРК Борац - Фото: РТРС
ЖРК БорацФото: РТРС

Минималан пораз у првом мечу другог кола ЕХФ Европског купа од Далматинке из Плоча 23:24 није уздрмао рукометашице Борца.

Бањалучанке су пружиле достојан отпор у Хрватској, те доживјеле минималан пораз.

Иако су у једном тренутку имале и седам голова заостатка, изабранице Неџада Машића убациле су у брзину више, те на крају сусрет завршиле са само голом минуса, што им даје реалне шансе пред реванш у Бањалуци да изборе пласман у наредну фазу такмичења.

У табору "црвено-плавих" истичу да релативно могу бити задовољни таквим исходом меча, мада остаје жал за пропуштеним приликама јер се у овом дуелу могло учинити и више.

Тренер "Осица" Неџад Машић управо то је апострофирао у најави реванш сусрета, који је на програму у суботу од 17 часова у бањалучкој дворани "Борик".

- Искрено, било је треме на почетку. Али Далматинка је добра екипа, која игра специфичну одбрану, поготово за женски рукомет. На томе нам је био акценат, али успјели су да нам одоле. Мислим да смо заказали у реализацији, мада смо добро отворили утакмицу. Како је вријеме одмицало, реализацијски смо падали, имали смо много промашаја и то су они искористили. У другом полувремену направиле су седам разлике, али смо успјели да се вратимо серијом 7:0, имали смо 30 секунди неријешен резултат, али неискусно смо одиграли на крају. Ми смо кривци што смо примили тај гол. Имали смо ситуацију пет на пет, могао се направити прекид, нисмо то учинили. У посљедњем нападу одрадили смо оно што смо се договорили, али нисмо успјели да га реализујемо - осврнуо се Машић на пораз у првом мечу.

Истиче, био је изненађењен незадовољством хрватског тима минималном побједом.

- Домаћини су били веома разочарани резултатом након прве утакмице. Мене је то изненадило. Ово је спорт, моје дјевојке су одиграле заиста на високом нивоу. Да је било још пет минута утакмице, сигуран сам да бисмо добили тај меч. У најави меча рекао сам да не идемо да изгубимо - јасан је Машић.

Он наглашава да су детаљно анализирали све из првог сусрета, како би се што боље припремили за реванш у суботу.

- Цијело вријеме анализирамо игру. Имаћемо тактичко - технички тренинг гдје ћемо покушати додатно да се уиграмо. Надамо се да ћемо се пласирати у наредни круг. То је у интересу клуба. Спремни смо, повријеђених играчица немамо. Дјевојке су жељне доказивања и добрих резултата. Кренула је школа и факултети и то нас мало ремети. Али дјевојке сјајно раде, боре се и желимо да узвратимо добрим резултатима директору Савићу и свима који су нам обезбиједили феноменалне услове. Атмосфера је на високом нивоу, дјевојке су жељне весеља и надам се да ћемо у суботу прославити пролаз даље. Позивам све љубитеље спорта да нас подрже, јер ове дјевојке су то заслужиле и сигурно ће то оправдати на терену борбеношћу и добрим резултатом - поручио је Машић.