latinica  ћирилица
10/10/2024 |  11:32 ⇒ 13:38 | Аутор: ТАНЈУГ

Најмање 27 торнада пријављено на Флориди, без струје три милиона домаћинстава (ВИДЕО)

Најмање 27 торнада пријављено је на Флориди, док ураган Милтон наставља да се шири државом, подаци су Националне метеоролошке службе.
Ураган Флорида (фото:  EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH) -
Ураган Флорида (фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH)

Више од 125 упозорења о торнаду јуче су издале канцеларије НWС-а у Тампа Беју, Мелбурну и Мајамију, што је највећи број упозорења о торнаду који су икада издати у једном дану за државу Флорида, срушивши претходни рекорд од 69, који је издат у септембру 2017. године током урагана Ирма, објавио је Си-Ен-Ен.

Шериф округа Сент Луси Кит Пирсон рекао је да је стотине домова уништено у том округу и да су забиљежени и смртни случајеви, али није хтио да наведе тачан број умрлих, сем што је рекао да је у питању "више од једне особе".

Метеоролог НWС Џенифер Хабард, рекла је јутрос да ће у неким областима бити настављена киша и јак вјетар иако се Милтон повлачи са источне обале.

НWС је саопштио да се током цијеле недјеље очекују "умјерене до обилне" поплаве које су резултат падавина које је изазвала олуја.

Полиција и ватрогасна служба Орланда вратили су се на терен након што су се накратко склонили због јаког вјетра који је погодио тај град током ноћи.

Више од три милиона домаћинстава остало је без струје.

Међу најтеже погођеним подручјима су приобални окрузи, укључујући Пајнлас, Хилсбороу, Манати и Сарасота, као и округ Харди.