latinica  ћирилица
10/10/2024 |  11:12 ⇒ 13:15 | Аутор: РТРС

Протест у сјеверном дијелу Косовске Митровице због хапшења лидера Српске демократије (ФОТО/ВИДЕО)

Испред полицијске станице у сјеверном дијелу Косовске Митровице одржаван је протест због хапшења лидера Српске демократије Александра Арсенијевића, а окупљени захтијевају његово ослобађање.
Протест на Космету (Фото: TANJUG/ STR) -
Протест на Космету (Фото: TANJUG/ STR)

На протесту се окупио велики број грађана, међу којима и чланови Српске демократије, предсједник и потпредсједник Српске листе Златан Елек и Драгиша Миловић, као и предсједник Привременог органа Косовска Митровица Иван Запорожац.

Окупљени незадовољство исказују дувањем у пиштаљке, а истакнути су транспаренти "Да ли је Европска унија забринута?" и "Од демократије твоје плава сам ја".

Лидер Српске демократије Александар Арсенијевић поново је ухапшен у сриједу у сјеверном дијелу Косовске Митровице и одређен му је притвор до 48 сати, након што је дувањем у пиштаљку изразио незадовољство због присуства нелегитимно изабраног градоначелника Ердена Атића, саопштила је Српска демократија.

Арсенијевић је и раније неколико пута хапшен јер је на исти начин изражавао незадовољство због присуства локалних албанских представника, али му је сада први пут одређен притвор.