latinica  ћирилица
09/10/2024 |  20:52 ⇒ 20:55 | Аутор: Агенције

Објављен први трејлер филма о Бобу Дилану (ВИДЕО)

Објављен је први трејлер биографског филма о легендарном Бобу Дилану под називом "A Complete Unknown", у режији Џејмса Менголда.
Боб Дилан (Фото: EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO) -
Боб Дилан (Фото: EPA-EFE/DOMENECH CASTELLO)

Фокус на почетку каријере

Радња филма прати живот славног музичара, уједно и добитника Нобелове награде за књижевност, а главну улогу игра Тимоти Шаламе који је у овом остварењу готово непрепознатљив.

Фокус је на почетку Диланове каријере и његово појављивање на њујоршкој фолк музичкој сцени током 1960-их година. Музичар је редитељу лично помагао око сценарија и уступио бројне биљешке и материјал.

Шаламе сам пјева

Оно што је посебно занимљиво је то да Шаламе сам пјева у филму.

- Нећете добити лажно представљање, већ ћемо удахнути нови живот том гласу који тако добро познајемо. Људи у трејлерима, тизерима или на фотографијама неће то моћи да виде, али начин на који расте овај лик је по мом мишљењу прави чин глуме - изјавио је Менголд.

Иначе, Бенедикт Камбербач је требао да игра музичара и активисту Пита Сигера, који је помагао Дилану да се пробије у музичком свијету, али је одустао од пројекта јер је имао претрпан распоред. Умјесто њега, улогу је преузео Едвард Нортон.

Филм у свјетске биоскопе стиже 25. децембра, преноси 24 Седам.