latinica  ћирилица
09/10/2024 |  16:58 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Галијашевић: Суђење Додику и Лукићу изазива посљедице и по стабилност земље (ВИДЕО)

Експерт за безбједност Џевад Галијашевић рекао је да када неко као што је Сена Узуновић суди предсједнику Републике Српске Милораду Додику, то не изазива само посљедице у судници, него и у друштвеним односима, у комуникацији међу народима и у стабилности земље.
Џевад Галијашевић - Фото: РТРС
Џевад ГалијашевићФото: РТРС

- Присуствовао сам фарси скандалозног суда којем је предсједник Ранко Дебевец у затвору и суспендован. Поступајући судија је дошла да суди најугледнијем човјеку српског народа и предсједнику једног ентитета, а тужилац жели да тужи без јасног образлагања о којој кривици је ту ријеч - рекао је Галијашевић након рочишта.

Истакао је да то изазива посљедице јер ни Узуновићева нити тужилац Тужилаштва БиХ Недим Ћосић нису лица без етничког, националног и вјерског идентитета и без биографије.

- Зато ово суђење и изазива посљедице, не само фрустрацијама, него и уз невиђену мржњу коју је Узуновићева исказала. Са том мржњом требају да се упознају носиоци озбиљних овлаштења из бошњачког народа како би и сами поручили да је срамота да ово суђење траје и да се мора зауставити. "Намјештају" нас за будуће сукобе - рекао је Галијашевић.

Бошњачким носиоцима овлаштења је поручио да погледају свијет око себе и шта се данас дешава у Либану, Гази, Ирану и Израелу.

"Нека погледају све те трагедије и запитају се гдје води понашање Сене Узуновић и Недима Ћосића. Сена Узуновић је бивши официр тзв. Армије БиХ, била је помоћник команданта за правне послове и била припадник СДА", подсјетио је Галијашевић.

Према његовим ријечима, срамотно је хистерично понашање Узуновићеве, њена вика и галама, за коју она каже да на то има право, а то право јој није дао Кривични закон.