latinica  ћирилица
09/10/2024 |  13:21 | Аутор: СРНА

Којић: Вратити се у оквире права и прекинути процес

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милорад Којић изјавио је да се фарса од суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ мора прекинути јер процес није заснован на законитости и Уставу.
Милорад Којић - Фото: РТРС
Милорад КојићФото: РТРС

- Данас је наставак фарсе која је креирана изван зидина овог суда, а коју Суд БиХ спроводи. Све оно што је креирано изван Суда значи да се ради о одређеним политикама које хоће да уруше дигнитет Републике Српске и цјелокупног српског народа у БиХ - рекао је Којић.

Он је нагласио да процес има један једини циљ, а то је да девастира Устав и законе Републике Српске.

Према његовим ријечима, предсједник Републике Српске којем се суди је уствари спроводио само своју уставну обавезу, не надлежност, као што је и директор Службеног гласника вршио своју законску обавезу.

Он сматра да све оно што се покушава у БиХ урадити јесте прављење празне љуштуре од Републике Српске и самим тим стављање српског народа у БиХ на маргину.

Којић је подсјетио да су закони наметани од оних који на то немају право, јер је једино за то надлежна Парламентарна скупштина.

- Треба се изаћи из оквира бошњачких политичких калкулација, заједно са представницима међународне заједнице и вратити се у оквир права. Када се све врати у оквире права ни судски процес не треба да се одвија и треба да буде прекинут - навео је Којић.