latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:45 ⇒ 15:03 | Аутор: РТРС

Ковачевић: Народ у Српској јединствено уз свог предсједника (ВИДЕО)

Делегат Клуба Срба у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Радован Ковачевић изјавио је да је народ у Републици Српској на локалним изборима показао свима који желе да пријете, санкционишу и суде, да јединствено стоји уз предсједника Српске Милорада Додика.
Радован Ковачевић - Фото: РТРС
Радован КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је уочи данашњег рочишта предсједнику Српске рекао да Суд БиХ води процес, али да је народ Републике Српске у недјељу "изрекао пресуду на најјединственији начин".

- Ово је била најубједљивија побједа на локалним изборима икада. То је, на првом мјесту, била побједа Додика, али онда и цијеле наше организације - рекао је Ковачевић.

Он је истакао да је на локалним изборима виђено да су људи у Републици Српској јединствено стали уз свог предсједника и показали свима који желе да пријете, санкционишу и суде да Додику као предсједнику Републике "суди искључиво његов народ, а његов народ стоји уз њега".

Пред Судом БиХ данас ће бити настављено суђење предсједнику Републике Српске Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу, Лукића због, како се наводи у оптужници Тужилаштва БиХ, непоштовања одлука Кристијана Шмита.