latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Србија и Мађарска примјер успјешне сарадње

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас, након састанка са предсједником Народне скупштине Мађарске Ласлом Кевером, да се односи двије земље темеље на братским везама, међусобном повјерењу и поштовању, чиме дају примјер успјешне сарадње и његовања традиције комшијских односа што је, како додаје, од великог значаја за стабилност и просперитет региона.
Александар Вучић и Ласло Кевер (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић и Ласло Кевер (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Вучић ја на свом Инстаграм налогу навео да је предмет разговора било јачање билатералне сарадње у различитим областима, а да је истакнут значај заједничких пројеката који доприносе развоју инфраструктуре и унапређењу животног стандарда грађана обје земље.

- Нагласили смо важност парламентарне сарадње између Србије и Мађарске као једне од главних карика у јачању заједничких интереса и која не само да доприноси развоју наших свеукупних односа, већ и повећава стабилност и безбједност цијелог овог дијела Европе - написао је Вучић на Инстаграму.

Додао је да је истакнута и међусобна брига о заједницама у Србији и Мађарској, чија је улога кључна за јачање нераскидивих веза између двије државе.

- Истакао сам искрену посвећеност Србије да настави још више да ради на заштити права и очувања културног идентитета Мађара у Србији - навео је Вучић.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)