latinica  ћирилица
09/10/2024 |  12:19 ⇒ 12:43 | Аутор: РТРС

Обиљежавање Дјечије недјеље у Српској: Уручени ваучери родитељима тројки и четворки (ВИДЕО)

Поводом обиљежавања Дјечије недјеље у Републици Српској, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директор Јавног фонда за дјечију заштиту Републике Српске Недељко Јовић организовали су пријем у Бањалуци за двије породице које су добиле тројке и једну породицу која је добила четворке у протеклих годину дана.
Ален Шеранић - Фото: РТРС
Ален ШеранићФото: РТРС

Том приликом уручени су им новчани ваучери.

Шеранић је подсјетио да је у протеклим годинама Српска кроз различите секторе много радила на пронаталитетној политици, а прије свега на заштити и промоцији породице, трудноће и породиљства.

Он је додао да је системски омогућено рефундирање боловања за труднице и породиље.

- Увећали смо и унаприједили систем по питању проширења за дјечије додатке, гдје и прво дијете добија дјечији додатак. Свака породиља има право на једнократну подршку по питању породиљства - рекао је Шеранић.

Он је честитао породицама, поручивши да је циљ омогућити и добијање дјеце оним породицама које имају потешкоће у тој намјери.

Ове године Дјечија недјеља у Републици Српској, под слоганом "Играјмо се, учимо и растимо", биће обиљежена различитим активностима институција и локалних заједница, а траје од 7. до 13. октобра.