latinica  ћирилица
09/10/2024 |  11:09 ⇒ 11:41 | Аутор: Агенције

Руска амбасада о увредама Харисове Путину: Безобразлук је постао навика

Амерички владајући кругови показују фрустрацију и немоћ, јер не могу да се помире са чињеницом да Русија води политику засновану на националним интересима, поручили су из Амбасаде Русије у САД.
Руска амбасада у Вашингтону (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW, илустрација) -
Руска амбасада у Вашингтону (Фото: EPA-EFE/SHAWN THEW, илустрација)

Амбасада Русије назвала је неприхватљивим изјаве потпредсједнице САД Камале Харис о руском предсједнику Владимиру Путину и напоменула да је америчким политичарима "безобразлук постао навика".

Наиме, кандидаткиња за предсједника САД из Демократске партије критиковала је свог републиканског ривала Доналда Трампа због података изнијетих у књизи новинара Боба Вудворда "Рат" и толико се занијела да се обрушила и на руског предсједника.

До Путина је дошла критикујући Трампа због наводног контакта са руским предсједником и назвала га је "диктатором убицом".

- Огорчени смо неприхватљивим изјавама потпредсједнице САД упућених предсједнику Русије - наводи се у саопштењу.

Према наводима амбасаде, тренутна ситуација говори о фрустрацији и немоћи владајућих кругова у Вашингтону, пише РТ Балкан.

- Њихов говорни апарат каналише бијес и увредљиву реторику, с обзиром на то да не могу да докрајче Руску Федерацију и нанесу јој стратешки пораз - напомињу у Амбасади.

Политика коју води Русија заснована је на националним интересима, а реторика које се придржавају власти САД вријеђа сав  руски народ који показује непоколебљиво јединство око лидера, нагласиле су руске дипломате.

Власти САД треба да се помире са чињеницом да Русија води политику засновану на националним интересима, поручили су из амбасаде.

Кремљ је раније изразио жаљење што су Русија и њен предсједник постали саставни дио политичке борбе у САД.