latinica  ћирилица
09/10/2024 |  09:31 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Предсједник Српске помогао радницима комуналног предузећа у Дрвару

Предсједник Републике Српске Милорад Додик пружио је финансијску помоћ Јавном предузећу Комуналац Дрвар у износу од 20.000 КМ, односно за 20 запослених по 1.000 КМ, изјавила је начелница општине Дрвар Душица Рунић.
Палата Републике Српске - Фото: РТРС
Палата Републике СрпскеФото: РТРС

Рунићева је рекла да се обратила предсједнику Републике Српске за помоћ комуналном предузећу и да је у кратком року помоћ и стигла.

- Наше комунално предузеће је у веома тешкој финансијској ситуацији и од 2019. године се, заједно са општином Дрвар, бори да смањи милионска дуговања према Пореској управи ФБиХ. Дуг је смањен, али радницима плате касне по четири мјесеца - рекла је Рунићева.

Она је додала да, без обзира на све проблеме, запослени у Комуналцу раде професионално.

Рунићева је навела да је тренутно у Комуналцу запослено 20 радника и да се тај број није повећао већ више од пет година.

- Руку спаса пружила је Република Српска, предсједник Додик упутио је помоћ и подршку запосленима. Двадесет радника је добило по 1.000 КМ - истакла је Рунићева за Срну.

Она је захвалила предсједнику Додику што помаже Дрвару и изразила наду да ће помоћ и подршка овој локалној заједници бити настављена и убудуће.