latinica  ћирилица
08/10/2024 |  15:28 ⇒ 15:34 | Аутор: ТАНЈУГ

Милатовић: Док сам предсједник Црне Горе слаћу добросусједске поруке

Црногорскии предсједник Јаков Милатовић рекао да изјаве свих лидера треба да буду одмјерене и примјерене, те да се базирају на међусобном уважавању и поштовању како би остварили европску будућност.
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/VALDA KALNINA) -
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/VALDA KALNINA)

Милатовић је то рекао упитан да коментарише изјаву предсједника Србије Александра Вучића "да је Србија главна тема свих напада у Црној Гори" и да ће Подгорици одговорити на лицу мјеста "оно што заслужује".

- Ја ту изјаву нисам видио, били смо на састанку. Вучић је био позван да присуствује, то није урадио, али биће на радном ручку. Србија је активно учестовала у заједничом изгласавању резолуције. Истина је, као и љепота у оку посматача, а ја док сам предсједник слаћу добросусједске поруке. Сматрам да морамо градити мостове и позвао бих све лидере да ставимо фокус на изградњу мостова. Мислим да је то одговорна политика и она коју грађани очекују - рекао је Милатовић.

Милатовић је рекао и да је црногорска политика јасна, те да Црна Гора као "успјешна прича мора бити наредна чланица ЕУ и то можемо урадити 2028."

- Највећу подршку имамо од Словеније и Хрватске, а заједно можемо бити примјер за остале земље - рекао је Милатовић.