latinica  ћирилица
08/10/2024 |  15:00 ⇒ 15:03 | Аутор: СРНА

Петронијевић: Забринути смо због оног шта се дешава са Караџићем

Адвокат Горан Петронијевић рекао је Срни да су сви забринути због оно што се дешава првом предсједнику Републике Српске Караџићу, који служи затворску казну у Великој Британији, и да се догађају чудне ствари око њега.
Горан Петронијевић - Фото: РТРС
Горан ПетронијевићФото: РТРС

Након што је Срна објавила да је Караџић одвезен у болницу без икаквог објашњења, Петронијевић је рекао да је забринут због тога шта се дешава.

- Гледаћемо да што пре сазнамо детаље шта се догађа. Јер све ствари које се тамо око њега догађају су врло чудне, па и ово - рекао је Петронијевић, који је члан тима одбране Караџића.

Он је био зачуђен таквим понашањем према Караџићу.

- Сви смо колективно забринути када год се то догоди. Ми знамо да му је озбиљно нарушено здравље. Свака њихова активност тамо... они не реагују до задњег тренутка - рекао је Петронијевић.

Караџић је смјештен у затвор на британском острву Вајт гдје, након што је осуђен у Хашком трибуналу, издржава доживотну казну. Ријеч је о затвору који има репутацију једне од најгорих затворских установа у Великој Британији и не испуњава бројне услове који су предвиђени стандардима у већини европских држава.

Његова кћерка Соња Караџић Јовичевић рекла је данас Срни да је Караџић одвезен у болницу без икаквог објашњења и права да се јави породици, те упозорила да у Британији праве алиби и чине нешто изузетно сумњиво.