latinica  ћирилица
08/10/2024 |  13:33 ⇒ 13:41 | Аутор: РТРС

НЛБ Група донира милион евра за ублажавање посљедица разорних поплава у БиХ

Како би подржали искрене напоре спасилачких служби које покушавају да отклоне посљедице разарања, чланице НЛБ Групе донирају 1.000.000 еура угроженим подручјима.
НЛБ - Донација - Фото: РТРС
НЛБ - ДонацијаФото: РТРС

- Мајка природа нас је прошле седмице још једном подсјетила на своју немјерљиву снагу. Обилне падавине у дијеловима Босне и Херцеговине изазвале су поплаве, клизишта и огромна разарања, а уз то однијеле и највећи данак од свих – људске животе. Донација ће бити усмјерена хуманитарним организацијама, како би се осигурало да помоћ стигне до оних којима је најпотребнија – Друштву Црвеног крста БиХ и Удружењу Помози.ба - кажу из НЛБ.

Све банке са тржишта на којима послује НЛБ Група - Словеније, БиХ, Србије, Сјеверне Македоније, Црне Горе и Косова, дале су свој допринос донацији, при чему одређене банке чланице такође организују властиту локалну подршку.

- У Словенији су и даље жива сјећања на поплаве које су у августу прошле године похарале велика подручја наше земље. Призори који долазе из региона који је наш дом, гдје живи толико наших пријатеља и колега из наших банака, посебно су болни. Међутим, у овој катастрофи још једном можемо показати како, када су дани најмрачнији, стојимо једни уз друге и доказујемо да су људска воља, срце и солидарност јачи од неуништиве силе природе - рекао је предсједник НЛБ Групе, Блаж Бродњак, најављујући донацију Групе.

- Ово је начин да покажемо нашу солидарност и истинску бригу према тржишту на којем послујемо. Истовремено исказујем захвалност НЛБ Групи које још једном показује заједништво, солидарност и одговорност према нашим грађанима. Грађанима које је задесила ова несрећна околност желимо да се што прије опораве и не сумњамо да ће снажна солидарност друштва у томе помоћи - казао је Горан Бабић, предсједник Управе НЛБ Банке Бања Лука.

- Задовољство је бити дио Групе која стоји уз заједницу у којој живи и ради, а посебно у кризним тренуцима као што су ови. Наше мисли су са свима који су погођени поплавама, суосјећамо се и изјављујемо најдубље саучешће свим породицама страдалих у овој природној катастрофи - додала је Лидија Жигић, предсједник Управе НЛБ Банке Сарајево.

Оваквим активностима НЛБ Група доказује да није само банка, већ један од кључних, системских друштва и привреде у матичном региону, те Група која, осим потенцијала, препознаје и изазове те пружа подршку када је то потребно и на тај начин оставља боље трагове.