latinica  ћирилица
08/10/2024 |  13:32 ⇒ 13:32 | Аутор: РТРС

Нова сезона ВАБА лиге: Кошаркашице Орлова дочекују Цеље (ФОТО)

Кошаркашице Орлова почињу нову сеxону у ВАБА лиги. У Бањалуци им гостује екипа Цинкарнд Цеље, актуелни шампион регионалног такмичења. У екипу Орлова вратила се Драгана Домузин.
КК "Орлови" Бањалука - Фото: Уступљена фотографија
КК "Орлови" БањалукаФото: Уступљена фотографија

- Већ на почетку овако тежак противник. Познајемо ту екипу, свака од нас је играла против њих. Знамо шта нас чека и спремне смо на то. Даћемо свој максимум да покушамо да побиједимо на домаћем терену - рекла је Домузин.

Утакмица Орлови - Цеље игра се у сриједу, од 18 часова у Спортској дворани Обилићево у Бањалуци.

Сусрет је хуманитарног карактера, а сва прикупљена средства биће уплаћена за помоћ општинама у ФБиХ, које су погођене поплавама.

КК "Орлови" Бањалука (Фото: Уступљена фотографија)

Драго Каралић, шеф стручног штаба Орлова истакао је да је екипа Цеља ове сезоне један од кандидата за највиши пласман у ВАБА лиги.

- Видјели смо и кроз прво коло њихове лиге у Словенији и у регионалној лиги да је то један добро уигран и квалитетан тим. Агресиван прије свега у одбрани, преко које покушавају да дођу до лаких поена. На нама је прије свега да дођемо на утакмицу фокусирани, сконцентрисани, да испоштујемо прије свега припрему утакмице, да не улазимо с њима у игру преко цијелог терена, што њима одговара и да их сведемо на позициону игру. Такође нам је план да будемо чврсти и амбициозни у одбрани и имамо добру тенденцију распореда у нападу - навео је Каралић.

Тренинзима се, након повреде у припремном периоду, прикључила Хана Предојевић.