latinica  ћирилица
08/10/2024 |  10:41 | Аутор: СРНА

Вучић: Уколико добије све гаранције Србија може остварити велику добит

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у Хамбургу да ће Србија наставити да ради и да, ако јој буду гарантоване све мјере еколошке заштите и здравље њених људи, не очекује да главни тон приче буде на рударењу, већ на цјелокупном ланцу вриједности, што значи огромну предност и добит за грађане.
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић) -
Александар Вучић (Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић)

- То су фабрике катода, батерија и електричних аутомобила - рекао је Вучић након учешћа на Хамбуршкој конференцији о одрживости.

Он је додао да је важно учешће Србије у глобалним асоцијацијама које се баве напредним технологијама и будућношћу.

Вучић је указао да у Африци више од 60 одсто људи или нема струју, или има проблема са струјом.

- Видите и страшне суше, као ове године, и проблеме у Замбији, на примјер. Нажалост, само Србија говори о томе, многи у региону који су у лошијој ситуацији од нас ћуте. Они не воле да причају о томе, већ да живе у балонима неистина. Ја добро знам са каквим проблемима ћемо се суочавати - изјавио је Вучић.

Он је нагласио да се мора размишљати и о модуларним нуклеарним реакторима, као и о инфраструктури за електрична возила, која ће трошити много струје.

Вучић, који из Хамбурга одлази у Тиват, на ручак у оквиру процеса Брдо-Бриони, рекао је да очекује да ће тамо бити занимљиво.

- Видим да је Србија, и мање-више ја, главни проблем многима у Црној Гори. Али је проблем што неки који мисле да могу да се иживљавају на Србији свакодневно, дају себи за право да нам држе придике како се ми мијешамо у њихове послове - навео је Вучић.

Он је поручио да ће добити одговор на лицу мјеста.

- То ћу урадити баш тамо, ево долазим и у лице ћу им саопштити све. Не бојим се никога - нагласио је Вучић.