latinica  ћирилица
08/10/2024 |  10:38 | Аутор: СРНА

Спријечено кријумчарење 21 страног држављанина у Посушју

Припадници Граничне полиције БиХ су на подручју Посушја спријечили кријумчарење 21 држављанина Кине и Турске и ухапсили возача комбија, који је пробио полицијски пункт на подручју Купреса.
Гранична полиција - хапшење - Фото: СРНА
Гранична полиција - хапшењеФото: СРНА

Утврђено је да је ријеч о 13 држављана Кине и осам држављана Турске, који бораве у БиХ на основу безвизног режима.

Кријумчарење је откривено јуче приликом надзора границе на подручју Посушја када је уочен возач комбија "мерцедес" како оставља већи број особа афроазијског поријекла у мјесту Топале, саопштено је из Граничне полиције.

Припадници Граничне полиције БиХ су покушали да зауставе возило, али се возач оглушио о наредбе и наставио вожњу у правцу Посушја, гдје га је полиција зауставила, али је он побјегао према Купресу.

С циљем заустављања возача на подручју Купреса направљен је пункт који је возач пробио и том приликом изгубио контролу над возилом, те оштетио полицијска возила.

Полиција је ухапсила возача који је кријумчарио стране држављане.

Обавијештен је дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, према чијој ће наредби припадници Граничне полиције БиХ испитати држављанина БиХ због постојања основа сумње да је починио кривично дјело кријумчарење лица.

Страни држављани су прекршајно процесуирани у складу са Законом о странцима, а о свему су обавијештени и припадници Службе за послове са странцима БиХ.