latinica  ћирилица
08/10/2024 |  09:21 ⇒ 13:09 | Аутор: Агенције

Дјечак који је починио масовно убиство у Рибникару свједочи на суђењу својим родитељима (ФОТО/ВИДЕО)

К. К. дјечак који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио масовно убиство свједочи у Специјалном суду у Београду, на суђењу својим родитељима Миљани и Владимиру Кецмановићу.
Суђење (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Суђење (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

K. K. одговарао на питања суда, тужилаштва и адвоката

Малољетник је до сада одговарао на питања суда, тужилаштва и пуномоћника оштећених, а у наставку суђења, након паузе очекује се да ће одговарати на питања чланова породица убијених.

Одлучено је да он свједочи за говорницом у судници, а не из посебне просторије.

К. К. ипак за говорницом у судници, вјероватно је пристао да да исказ

Настављеноје суђење Миљани и Владимиру Кецмановићу родитељима дјечака. У суд је из болнице доведен њихов син К. К. који, с обзиром да суђење траје већ сат времена, вјероватно даје исказ у својству свједока, јер не може кривично да одговора за свој поступак од маја прошле године.

Иако је провобитно било планирано да свједочи из посебне просторије, Танјуг наводи да је одлучено је да се обрати за говорницом у судници. Уколико је одлучио да свједочи њему би питања могли да постављају оштећени, судија, тужилац, оптужени и његови адвокати. Такође има право да одбије свједочење као блиски сродник окривљених.

Испред тужилаштва К. К. би питања требало да постављају два јавна тужиоца и Главни јавни тужилац у Вишем јавном тужилаштву у Београду Ненад Стефановић, који су од почетка поступка укључени у овај предмет.

Адвокат породица убијених: Очекујемо да К. К. расвијетли мотиве злочина

Пуномоћник породице убијених у масовном убиству у школи Владислав Рибникар Огњен Божовић је прије почетка рочишта рекао је да очекује да К.К. свједочи како би му породице убијених и рањених поставили питања која их тиште годину и по дана, а у нади да дођу до одговора како и зашто је до злочина дошло.

Дјечак који је починио масовно убиство у Рибникару доведен у Специјални суд

Дјечак К.К. (14) који је починио масовно убиство у Основној школи "Владислав Рибникар", доведен је данас у Специјални суд гдје би требало да свједочи у судском процесу против његових родитеља Миљане и Владимира Кецамановића.

Он је довезен возилом санитета, у пратњи полицијских марица и биће испитан у својству свједока.

Испред тужилаштва ће бити присутна два тужиоца и Главни јавни тужилац у Вишем јавном тужилаштву у Београду Ненад Стефановић.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Малољетник је данас први пут изведен из психијатријске установе у којој се налази од када је починио злочин.

Суђењу ће поред адвоката моћи да присуствују и оштећени.

Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

У овом предмету суди се родитељима дјечака, Владимиру и Миљани Кецмановић и инструктору стрељане Немањи Маринковићу, који је оптужен за кривично дјело давање лажног исказа.