latinica  ћирилица
07/10/2024 |  19:23 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Петковић: Велики напредак УС по општинама

Уједињена Српска је на локалним изборима осигурала парламентрани статус у бројним општинама у којима раније није имала представнике, изјавио је шеф Изборног штаба странке Милан Петковић.
Милан Петковић - Фото: РТРС
Милан ПетковићФото: РТРС

Петковић је оцијенио да је Уједињена Српска забиљежила импресиван напредак и изразио задовољство јер је у многим срединама странка сада друга или трећа по снази.

- Иако је изгубила парламентарни статус у Милићима и Шипову, Уједињена Српска постигла је значајан успјех у општинама попут Невесиња, Лакташа, Мркоњић Града, Језера, Теслића и Крупе на Уни, гдје је први пут постала парламентарна - напоменуо је Петковић.

Он је навео да је странка и у Српцу, Рудом и Приједору постигла значајан напредак и постала друга политичка партија по снази, док је у Требињу и другим локалним заједницама коалиционо веома јака, саопштено је из Уједињене Српске.

Петковић је истакао и успјех у општинама Станари и Источни Дрвар, гдје је Уједињена Српска остварила запажене резултате.

- Ови успјеси нису само одраз страначке снаге, већ и воље народа. Јединство постаје кључни фактор за напредак Републике Српске".