latinica  ћирилица
07/10/2024 |  14:21 ⇒ 14:22 | Аутор: РТРС

"Октобарски правнички дани" у четвртак и петак у Теслићу

Удружење правника Републике Српске и Правни факултет Универзитета у Бањалуци организују 10. и 11. октобра у Теслићу 21. савјетовање правника "Октобарски правнички дани".
"Октобарски правнички дани" (фото:vladars.net) -
"Октобарски правнички дани" (фото:vladars.net)

Рад савјетовања одвијаће се у пленарним сједницама и по катедрама. Савјетовање ће у четвртак отворити предсједник Удружења правника Републике Српске Витомир Поповић, а уводно излагање поднијеће предсједник Академије наука и умјетности Републике Српске Рајко Кузмановић, на тему "Мјесто и улога државе у савременом друштву", саопштено је из Удружења правника.

На савјетовању ће у оквиру опште теме "Изградња и функционисање правног система" бити презентована 43 научна рада чији су аутори из Републике Српске, БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Руске Федерације и Међународног удружења правника.

Прва пленарна сједница биће одржана у четвртак од 10.00 до 11.00 часова (поздравни говори и уводно излагање), а рад по катедрама одвијаће се од 11.30 до 14.00 часова и од 16.00 до 18.00 часова. Завршна пленарна сједница биће одржана у петак од 10.00 до 11.00 часова, на којој ће бити поднесен Извјештај о раду катедри и усвојен завршни документ - Препоруке и закључци 21. савјетовања "Октобарски правнички дани".

Суорганизатори догађаја, који ће бити одржан у хотелу Кардијал у Теслићу, су Правни факултет Универзитета у Источном Сарајеву, Адвокатска комора Републике Српске, Нотарска комора Републике Српске, Центар за едукацију судија и тужилаца Републике Српске и Републичка управа за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.

Генерални покровитеља је предсједник Републике Српске Милорад Додик, а медијски покровитељ Радио-телевизија Републике Српске.

Све додатне информације можете добити путем електонске адресе Удружења правника info@up–rs.org.