latinica  ћирилица
07/10/2024 |  13:55 | Аутор: Агенције

Забрињавајући Звездин старт сезоне

Црвена звезда је у трећем колу АБА лиге доживјела већ други пораз, овај пут од Сплита. Такав скор је међу најлошијим почецима за актуелне шампионе у историји регионалног такмичења.
Црвена звезда - Партизан (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Црвена звезда - Партизан (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Посљедњи пут су црвено-бијели имали овако лош старт у сезони 2019/20, када су након побједе над Приморском доживјели два узастопна пораза, први на домаћем терену од Будућности, а други од Крке.

Та сезона је прекинута због пандемије вируса корона, а Звезда је у том моменту била трећа на табели, иза Партизана и Будућности.

Још лошији старт црвено-бијели су имали у сезони 2012/13, када су изгубили четири од пет првих утакмица, али су на крају дошли до финала гдје су изгубили од Партизана.

Најгори почетак у историји Звезде забиљежен је у сезони 2010/11, када су изгубили првих шест мечева, што је довело до борбе за опстанак, а сезону су завршили као претпосљедњи са само једним бодом више од Задра.

Како ће се даље одвијати сезона једног од најскупљих тимова у историји Црвене звезде остаје да се види. Тренер Сферопулос тренутно има много разлога за бригу с обзиром на старт такмичења.