latinica  ћирилица
07/10/2024 |  12:43 ⇒ 13:05 | Аутор: Глас Српске

Ђајић посланик или ипак одборник?

СНСД је у највећем граду Републике Српске освојио 8.000 гласова више него прије четири године. Одричем се мандата у Народној скупштини и у идуће четири године бићу одборник у Скупштини града Бањалука, рекао је предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић.
Владо Ђајић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Владо ЂајићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Ђајић је захвалио свима који су СНСД-у у Бањалуци дали подршку.

- Задовољан сам резултатима Градског одбора који је освојио 8.000 више гласова у односу на прошле локалне изборе. Поносан сам на нашег кандидата Николу Шобота, који је показао коректност, људскост и карактер. Показао је своје вриједности које због вјероватно кратког трајања кампање нису допрле до гласача и тиме није освојио побједу - рекао је Ђајић и додао да Шобот убједљиво бољи кандидат био од актуелног градоначелника Драшка Станивуковића.

Нагласио је да прихватају и поштују резултате избора.

- И даље ћемо се залагати за ред, рад и поштовање закона и стручност. Никада нећемо одустати од оних вриједности које сматрамо кључнима за националне интересе Републике Српске - поручио је Ђајић.

С обзиром да је посланик у Народној скупштини Српске, те да је тренутно освојио велики број гласова према прелиминарним подацима ЦИК-а за одборника у Скупштини града Бањалука, Ђајић наглашава да ће се одрећи мандата у републичком Парламенту.

- Бићу одборник у Скупштини града јер је народ гласао за мене. Не лажем народ као остали. Видјећемо колико је ко управу. Бањалука није никада била блокирана, ми смо се само борили за ред – казао је Ђајић.

На питање хоће ли бити икаквих промјена на челу Градског одбора СНСД-а Бањалука, Ђајић наводи да је СНСД озбиљна партија која не доноси одлуке напамет.

- Треба сада анализирати ове резултате и видјети у чему су проблеми и на основу тога донијећемо одлуке које ће бити најбоље - закључио је Ђајић.