latinica  ћирилица
07/10/2024 |  12:10 ⇒ 12:27 | Аутор: РТРС

Додик: Остаје двотрећинска већина у НСРС (ВИДЕО)

Лодер СНСД-а Милорад Додик рекао је да неће журити са промјенама у Градском одбору у Бањалуци, поручујући да упркос дешавањима на локалном нивоу и диспропорције гласова у односу на поједине странке коалиције, неће бити нарушен однос снага у Народној скупштини гдје са коалиционим партнерима СНСД има двотрећинску већину.
Милорад Додик (Фото: Дона Катушић) -
Милорад Додик (Фото: Дона Катушић)

Додик је рекао да постоји диспропорција гласова за одборнике и градоначелника и да нису очекивали овакав ниво коалиционих односа.

- Али ми нећемо угасити републичку коалицију и Република Српска мора да буде снажна. Без обзира шта утврдили - рекао је Додик.

Он је навео да су појединци радили против СНСД-а, али и додао да је најважније да је управо СНСД на ниову Републике Српске обезбиједио апсолутну побједу и добио убједљиво највише гласова.

- Остајемо окупљени око двотрећинске већине у Народној скупштини Републике Српске. Позивам све да се окупимо око важних националних питања. Нећемо довести одговорност на нивоу Републике због дешавања на локалу - поручио је Додик.

Додик је рекао да у СНСД-у слиједи и подмлађивање кадрова.

Додик је рекао да велика подршка коју је ова странка добила од грађана на локалним изборима велика одговорност, али уједно и порука другим да схвате да народ у Републици Српској има своју вољу која изражена кроз остварене резултате.

- Не можете промијенити чињеницу да је готово 80 одсто општина добијено и 100 одсто локалних заједница по броју одборника - рекао је он.

Додик је истакао да коалициони капацитет на нивоу Републике није угрожен и поновио позив политичким актерима да се окупе око битних националних питања.

- Нећемо ништа предузимати према коалиционим партнерима, јер смо се на почетку ове изборне трке договорили да они на локалном нивоу иду онако како мисле да треба - рекао је Додик.