latinica  ћирилица
07/10/2024 |  10:25 ⇒ 15:14 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучевић стигао у званичну посјету Скопљу

Премијер Србије Милош Вучевић допутовао је данас у Скопље у своју прву званичну посјету Сјеверној Македонији.
Вулевић у Сјеверној Македонији (Фото: Танјуг/Слободан Миљевић) -
Вулевић у Сјеверној Македонији (Фото: Танјуг/Слободан Миљевић)

Вучевић се, на почетку званичне посјете, састао са предсједником владе Сјеверне Македоније Христијаном Мицкоским.

За Вучевића ће бити приређен свечани дочек испред владе Сјеверне Македоније, а послије ће имати састанак са колегом Мицкоским.

Очекује се састанак делегације двије земље, а потом и потписивање Меморандума о разумијевању и сарадњи у области гаса између Министарства рударства и енергетике Србије и Министарства енергетике, рударства и минералних сировина Сјеверне Македоније.

Вучевић и Мицкоски одржаће конференцију за новинаре, а Вучевић ће се потом обратити на скупу којем ће присуствовати представници српских удружења, културно-умјетничких друштава, политичких партија, као и српских компанија које послују у Сјеверној Македонији.

Премијер Вучевић је прије мјесец дана, на састанку у Београду са потпредсједником Владе Северне Македоније Иваном Стоилковићем, рекао да двије земље немају отворених питања и да ће са Сјеверном Македонијом радити на јачању региона и придруживању Европској унији.

Тада је такође речено да се очекује формирање Комисије за економску сарадњу, као и да Србија и Сјеверна Македонија треба да сарађују и поводом интерконектора за снабдијевање енергентима.

Сјеверна Македонија је крајем јуна добила нову владу на чијем је челу Мицкоски.