latinica  ћирилица
07/10/2024 |  08:32 ⇒ 10:39 | Аутор: РТРС

Ћосић: Грађани показали да вјерују у све што смо урадили (ВИДЕО)

Љубиша Ћосић остаје на челу Источног Сарајева и наредне четири године. Нови-стари градоначелник је нагласио да је очигледно да су становници овог града вјеровали у све оно што је урађено за вријеме његовог мандата.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- Захваљујем нашим суграђанима што су гласали за мене. Част ми је што имам прилику да обновим мандат. Људи су очигледно вјеровали у оно што смо урадили. Остаје нам да завршимо оно што смо започели, али и да остваримо нове пројекте које смо обећали у предизборној кампањи - рекао је Ћосић у Јутарњем програму РТРС-а.

Ћосић је прокоментарисао и промјену начелника у општинама Соколац и Пале, гдје је Страхиња Башевић из СНСД-а замијенио СДС-овог Милована Бјелицу, а Дејан Којић из ДЕМОС-а је умјесто досадашњег Дамјана Шкипине из СНСД-а.

- Изборна воља је коначна и мора се поштовати. Очекивали смо побједу Башевића на Сокоцу који је већ дуго у кризи и дуговима, а досадашњи начелник Милован Бјелица је све то вјешто политички прикривао. Грађани су очигледно увидјели право стање у овој општини. Башевић је одлично водио ШГ "Романија" и резултате које је тамо постигао грађани су препознали - каже Ћосић.

Он истиче да је побједа Башевића заслужена и да Сокоцу предстоји период стабилизације.

- Дуг од 24 милиона марака неће бити лако санирати и Башевић ће морати да направи озбиљне резове. Знајући њега не сумњам да ће Соколац кренути ка бољем - додао је Ћосић.

Он је нагласио да Шкипина није успио добити повјерење грађана Пала.

- Жао ми је што Шкипина није добио подршку упркос свим његовим квалитетама. На нама из СНСД-а остаје да са нашим искреним коалиционим партнером ДЕМОС-ом покушамо да направимо заједничку власт. Све честитке Којићу - каже Ћосић.

Оастаје нам, каже Ћосић, да се запитамо шта није било добро у предизборној кампањи, с обзиром да је кандидат СНСД-а за начелника Источне Илиџе Мирослав Вујичић није добио подршку грађана.

- Вујичић је био добар кандидат, међутим подршка Маринку Божовићу потврђује да морамо заједнички да сарађујемо. Источна Илиџа ни на који начин не смије бити изван токова Источног Сарајева и ту ћемо дефинитивно сарађивати у наредном периоду - додао је Ћосић.

Што се тиче СНСД-овог начелника општине Источно Ново Сарајево Јована Катића, који је поново освојио мандат, Ћосић каже да је његова побједа резулат доброг рада у претходном периоду.

- Источно Ново Сарајево је најурбанија и најразвијенија градска општина која ће у наредном периоду ићи снажним корацима према напријед првенствено у инфраструктурном развоју. Трново је потврдило добру политику коју је до сада водио Драгомир Гаговић, а нови наченик Мирослав Бјелица је млад човјек пред којим је сигурно осмогодишњи мандат - рекао је Ћосић.

Источно Сарајево је најзначајнија тачка Републике Српске која граничи са највећим градом у БиХ који има 450.000 становника. У њему показујемо снагу Српске и подршка Владе Српске ће и даље за овај град бити неизоставна, истиче Ћосић.

- Без обзира на политички дрес, ми морамо да радимо за ове људе, јер уколико не будемо имали њихову подршку, уколико не буде било развоја свих општина у Источном Сарајеву, људи ће изгубити наду у будућност - поручио је градоначелник Источног Сарајева.