latinica  ћирилица
07/10/2024 |  08:08 ⇒ 09:17 | Аутор: РТРС

"СНСД има најбољу страначку инфрастуктуру, опозицији слиједи озбиљна анализа" (ВИДЕО)

СНСД има најбољу страначку инфрастуктуру, побјеђује у свим крајевима Републике Српске и не чуди најава лидера странке Милорада Додика да ће се опет кандидовати за предсједника Републике Српске, рекао је замјеник главног и одговорног уредника Гласа Српске Жарко Марковић.
Филип Матић и Жарко Марковић - Фото: РТРС
Филип Матић и Жарко МарковићФото: РТРС

Марковић и и политиколог Филип Матић оцијенили су у Јутарњем програму РТРС-а да је побједа Драшка Станивуковића у Бањалуци очекивана, али не уз толику разлику у броју гласова.

Марковић је навео да ће у Бањалуци и наредне четири године на сцени бити сукоб градоначелника и скупштинске већине.

Када је ријеч о резултату Јелене Тривић, кандидата Народног фронта за градоначелника Бањалуке, Марковић је рекао да је знао да Тривићева неће угрозити Сатнивуковића и кандидата СНСД-а Николу Шобота, али да се очекивало да ће "однијети" дио Станивуковићевих гласова.

Он је истакао да након ових избора опозицији слиједи озбиљна анализа, поготово СДС-у који је изгубио велика утврђења попут Сокоца.

Матић је оцијенио да су избори показали да стручни и образовани људи имају висок степен политичке културе, што су, каже, потврдили кандидат СНСД-а за градоначелника Бањалуке Никола Шобот и кандидат Листе за правду и ред за градоначелника Требиња Лазар Радан.

Он је рекао да је очекивао да Тривићева и Станивуковић у Бањалуци подијеле опозиционе гласове, а да се десило да Тривићева дијели гласове са Шоботом.

Када је ријеч о Сокоцу, у којем је кандидат СДС-а Милован Бјелица изгубио мјесто начелника након више узастопних манадата, Матић је рекао да се Соколац налази у кризи, о којој најбоље свједочи то што запослени у општинској управи осам мјесеци нису добили плату, и да су у кандидату СНСД-а Страхињи Башевићу препознали промјене.