latinica  ћирилица
07/10/2024 |  07:05 ⇒ 12:57 | Аутор: СРНА

Путин прославља 72. рођендан

Предсједник Русије Владимир Путин данас прославља 72. рођендан и то ће бити 21. пут да свој лични празник дочекује на једној од важних функција у Руској Федерацији.
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL, илустрација) -
Владимир Путин (Фото: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL, илустрација)

Као што је то био случај и претходних година, Путин ће прославити рођендан на послу, пошто су за први дио дана предвиђени приватни радни састанци, а послије подне састанак са лицерима земаља Заједнице независних држава /ЗНД/ у Москви.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је да предсједник Русије "не може себи да приушти ниједан дан потпуног одмора". Чак и у току дана, предсједник нема одређен термин паузе, а понекад прима извјештаје и током ноћи.

Песков је рекао да је Путин "буквално 24 часа дневно на дужности".

Путин никада не говори јавно о свом рођендану и покушава да избјегне непотребно скретање пажње на то.

- То је мој рођендан, а не државни празник. Чини ми се да би било нескромно наглашавати важност тог догађаја - нагласио је Путин говорећи једном приликом о свом рођендану.

ТАСС пише да руски предсједник више воли да прослави рођендан са пријатељима и родбином, а да за своју породицу покушава да издвоји барем једно вече, упркос бројним обавезама. Међутим, састанак са лидерима земаља ЗНД 7. октобра већ је постала "добра традиција".