latinica  ћирилица
06/10/2024 |  23:33 | Аутор: СРНА

На подручју Тузланског кантона пријављен 21 инцидент и једна изборна превара

На подручју Тузланског кантона у току изборног дана Управи полиције Министарства унутрашњих послова пријављен је 21 инцидент и једана писана пријава због сумње да је почињено кривично дјело изборна превара и утицај на вољу бирача ради прибављања користи, саопштено је из ове управе.
Тузла - Фото: СРНА
ТузлаФото: СРНА

О овој пријави упознато је Кантонално тужилаштво Тузланског кантона, док полиција предузима радње према упутама тужиоца.

У 13 пријављених инцидената или пријава нерегуралности провјерама је утврђено да нема елемената прекршаја или кривичних дјела, док је у шест случајева у Тузли, Грачаници, Живиницама, Челићу, Бановићима и Градачцу утврђена прекршајна одговорност у вези са нарушавањем јавног реда и мира, те ће у тим случајевима бити покренути прекршајни поступци.

О остала два пријављена догађаја упознат је дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва у овим случајевима полиција предузима радње према упутама тужиоца.

Свих 639 бирачких мјеста на подручју кантона затворена су у 19.00 часова, док је 10 бирачких мјеста затворено између 19.00 и 20.00 часова због кашњења приликом отварања ових бирачких мјеста.