latinica  ћирилица
06/10/2024 |  23:21 ⇒ 23:23 | Аутор: СРНА

Ћосић остварио побједу за градоначелника Источног Сарајева

Кандидат СНСД за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић прогласио је побједу, истичући да је са 23.000 или 24.000 гласова остварио до сада најбољи резултат након првог директног избора.
Љубиша Ћосић - Фото: РТРС
Љубиша ЋосићФото: РТРС

- И други пут сам побиједио у свакој од општина. У Источној Илиџи, гдје је СДС фаворизовао независног кандидата, у ствари није био независни кандидат него СДС-а али се само тако представљао. То је био њихов модел вођења политике - рекао је Ћосић.

Он је навео да је у свакој од општина остварио апсолутну побједу, те да је на Палама добио скоро 6.000 гласова разлике, Источном Новом Сарајеву скоро 3.000, Сокоцу 2.500.

- У првом мандату сам имао 19.700 гласова, а сада 24.000 што је озбиљан број гласова који обавезује. Грађани вјерују политикама СНСД-а, а, као што је предсједник Милорад Додик рекао, коалициони партнери су побиједили на Палама - рекао је он.

Он је најавио да ће на Палама у будућем периоду дефинитивно радити на поновном успостављању добрих односа са, како је навео, коалиционим партнерима.

- То је било, практично, такмичење двије партије које су из власти - каже Ћосић, додавши да је генерално задовољан резултатом у Палама, иако је кандидат Демоса Дејан Којић побиједио, честитајући му на томе.

Ћосић је навео да се за Соколац показало да је ријеч о општини која је вођена катастрофалним путем и да је кандидат Страхиња Башевић однио убједљиву побједу.

Он је честитао побједу и кандидату СДС-а Маринку Божовићу на Источној Илиџи, чији су бирачи, како каже, показали добру партијску дисциплину, али да коалициони партнери нису одиграли значају улогу.

Ћосић је честитао и Боји Гашановићу, који је изабран за начелника општине Источни Стари Град.

Према његовим ријечима, Трново је показало да је начелник Драгомир Гаговић добро радио и да је кандидат СНСД-а Мирослав Бјелица потврдио резултат.

Он је додао да је начелник Источног Новог Сарајева Јован Катић био једини кандидат и однио је убједљиву побједу, највише гласова до сада - 6.000.

Ћосић је навео да је укупан број гласова СНСД-а растао, те да је ова странка задржала три начелничка мјеста, уз, како он каже, једног коалиционог партнера у Палама Дејана Којића из Демоса.

- Самим тим очекујемо успостављање власти у Скупштини града Источно Сарајево без проблема и да ће доминантна осовина власти бити СНСД и Демос, а видјећемо даље ко ће се од коалиционих партнера придружити - рекао је Ћосић.

Он је рекао да Источно Сарајево остаје оно што је увијек требало да буде, а то је најважнија тачка у Републици Српској, те да повјерење грађана намјерава правдати тако што ће остати градоначелник свих грађана.