latinica  ћирилица
06/10/2024 |  23:07 | Аутор: СРНА

Човић: ХДЗ БиХ задовољан резултатима

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић изјавио је вечерас да је ова странка освојио 22 или 23 начелничка и градоначелничка мјеста у БиХ, те има разлога да буде задовољан.
Драган Човић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Драган ЧовићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Добили смо начелнике у општинама Оџак, Домаљевац/Шамац и Орашје. Имамо начелника у Усори, добили смо Нови Травник, Витез, Крешево, Кисељак, Ливно, Купрес, Широки Бријег, Љубушки, Посушје, Груде, Читлук, Чапљину, Столац, Равно, те Неум - рекао је Човић.

Он је указао да ХДЗ БиХ у Томиславграду и Ускопљу није остварио добар резултат, као и да је у Жепчу у предности СДА.

Човић је захвалио сви гласачима који су данас у захтјевним условима изашли на изборе.

- Чини ми се да су људи препознали оно што ХДЗ ради. ХДЗ је преузела одговорност када је у питању хрватски народ. Овакви резултати дају нам за право да наставимо са трендом са којим смо почели, а то је кадровско подмлађиване - поручио је Човић.

Он је нагласио да ХДЗ БиХ има врло добре резултате у Мостару.

- Био бих срећан да смо у Мостару добили 20.000 гласова, међутим у овом амбијенту велик број људи није желио изаћи на изборе. Што се тиче Мостара бројке су одраз резултат од прије четири године, 13, 14 или 15 мандата. Преамбициозно је калкулисати, јер се у Мостару мандати рачунају на један посебан начин. Вјерујем да ћемо имати амбијент да имамо градоначелника - навео је Човић.