latinica  ћирилица
06/10/2024 |  21:49 | Аутор: РТРС

Љубиша Петровић остаје градоначелник Бијељине

Предсједник Градског одбора СНСД Бијељина Бојан Савић изјавио је вечерас да је кандидат ове странке за градоначелника Микајло Лазић освојио 13.874 или 38,5 одсто гласова, а кандидат СДС-а Љубиша Петровић 17.023 или 47,2 одсто, показују резултати са 114 од 183 бирачка мјеста у граду.
Љубиша  Петровић - Фото: СРНА
Љубиша ПетровићФото: СРНА

- Поштоваћемо, наравно, избор грађана Бијељине и Семберије, али ћемо већ сутра наставити да спроводимо оно што смо обећали у кампањи. Наставићемо да радимо и да спроводимо здраву политику, политику саборности и окупљености око наших институција и политику сарадње - рекао је Савић.

Он је рекао да ће рука СНСД у Бијељини остати пружена за сарадњу и све политичке учеснике и позвао на здраву и патриотски оријентисану политику, више саборности, апелујући на све да се у наредне четири године промијени садашње стање.

- Иако ове резултате не можемо сматрати побједом, можемо да кажемо да смо странку стабилизовали након прошлогодишњих резултата и да нам предстоји много посла - рекао је Савић и захвалио Лазићу, уз оцјену да је учинио да странка у Бијељини буде боља.

Он је оцијенио да су у Бијељини понудили другачију визију политике и вођења кампање и да је на то поносан.

- Нисмо дијелили народ, показали смо да другачије може да изгледа политика у Бијељини и Семберији и то ћемо наставити да радимо без обзира на коначан резултат избора - истакао је Савић.