latinica  ћирилица
06/10/2024 |  20:40 ⇒ 20:41 | Аутор: РТРС

МУП Српске одржао повољну безбједносну ситуацију у изборном дану

Штаб Министарства унутрашњих послова Републике Српске "Избори 2024" који прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској информисан је да су сва изборна мјеста у Републици Српској затворена до 20.00 часова.
Министарство унутрашњих послова (Фото: илустрација) - Фото: РТРС
Министарство унутрашњих послова (Фото: илустрација)Фото: РТРС

На подручју Републике Српске од 16.00 часова до затварања бирачких мјеста забиљежени су сљедећи догађаји који се односе на изборни процес:

- Полицијском службенику ангажованом на обезбјеђењу бирачког мјеста у насељу Карановац у Бањалуци обратило се лице С.Ш. са наводима да је непосредно прије пријаве ушао на бирачко мјесто, те када је покушао да гласа, члан комисије задужен за идентификацију докумената му је рекао да не може да гласа пошто је већ гласао, што је исти негирао. На наведене околности предсједник бирачког одбора П.К. је изјавила да је потпис лица у евиденцији идентичан са потписом на личној карти, те да је наведено лице гласало у јутарњим часовима. Полицијски службеници настављају рад по наведеном - наводи се у саопштењу МУП-а Српске.

- Полицијском службенику који је обављао послове на обезбјеђењу бирачког мјеста у просторијама Саобраћајног факултета у Добоју обратила се предсједник бирачког одбора Т.Ђ. и пријавила посматрача С.И. који омета гласање на наведеном бирачком мјесту галамом, вриском и псовкама упућеним члановима бирачког одбора. По пријави су поступили полицијски службеници ПС Добој и лице удаљили са локације и исти ће бити прекршајно санкционисан у складу са Законом о јавном реду и миру - додаје се у саопштењу.