latinica  ћирилица
06/10/2024 |  17:22 ⇒ 18:25 | Аутор: СРНА

Нешић: Србија показала да је велика земља која је спремна да помогне

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић захвалио је свим земљама за исказану солидарност и пружену помоћ након разорних послава у Федерацији БиХ и истакао да је Србија још једном показала да је велика земља која је спремна да помогне свима.
Ненад Нешић - Фото: РТРС
Ненад НешићФото: РТРС

Нешић је данас у Доњој Јабланици посјетио спасилачке тимове из Србије и Хрватске који трагају за несталим лицима и отклањају посљедице катастрофалних поплава, а током дана очекује се и долазак тимова Црне Горе и Словеније са псима трагачима.

- У овим тешким тренуцима ово је велика подршка за све народе који живе у БиХ, без обзира на вјеру и нацију. Србија показује да има економску снагу да помогне БиХ и свима у региону којима је помоћ потребна - изјавио је Нешић Срни.

Он је подсјетио да је током љета Србија помогла у гашењу пожара на територији Републике Српске.

- Још једном хвала Србији и предсједнику Александру Вучићу. Надам се да ће ови момци да помогну колико је у њиховој моћи. Тражио сам од њих да воде рачуна о властитим животима, да не буду угрожени, јер су нам потребни овдје живи и здрави - додао је Нешић.

Вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Борис Трнинић дочекао је раније данас на граничном прелазу Братунац спасилачке тимове МУП-а Србије који су упућени у подручја угрожена поплавама у Федерацији БиХ.

Спасилачки тимови МУП-а Србије упућени су по налогу предсједника Србије Александра Вучића.

Незапамћено невријеме је у ноћи између 3. и 4. октобра у дијеловима ФБиХ однијело људске животе и проузроковлао велику материјалну штету.