latinica  ћирилица
06/10/2024 |  14:15 ⇒ 17:22 | Аутор: sputniknews.com

Апокалиптични призори у Црној Гори: Ријека Комарница носи мостове, мјештани одсјечени од свијета (ФОТО/ВИДЕО)

Обилне падавине направиле су огромне проблеме у општини Шавник, на сјеверу Црне Горе, а набујала ријека Комарница током невремена однијела је два моста и потпуно паралисала живот у истоименом селу.
Непогоде на Шавнику (фото: https://x.com/predsjednik_SN) -
Непогоде на Шавнику (фото: https://x.com/predsjednik_SN)

Однијети су путеви, потопљене куће и рибњаци.

Због уништених мостова и путне инфраструктуре село Комараница је подијељено на три дијела, а Општина Шавник улаже све напоре да помогне мјештанима како би се ситуација што прије нормализовала, али потребна је и помоћ државе, преноси Регионална информативна новинска агенција.

Према ријечима мјештана, након престанка падавина ријека се вратила у корито, али је водена стихија скоро све уништила, а сада су покренута и велика клизишта.

- Овако нешто се не памти у нашем селу, у горњем дијелу Комарнице око 40 људи је практично заробљено, међу њима има и туриста јер је ово туристички центар Шавника. Гости овдје долазе из свих дијелова свијета, сада су већ почели да отказују резервације. Дешавало се раније да надође ријека, али никада се није десила оваква катастрофа. Код Драгишнице се скоро читаво брдо одронило, огромно клизиште се покренуло - рекао је за агенцију мјештанин Комарнице Милорад Стијеповић.