latinica  ћирилица
06/10/2024 |  11:40 ⇒ 11:42 | Аутор: ТАНЈУГ

Представљен нови авион Ер Србије који носи боје и ознаке ЕКСПО 2027

На Аеродрому Никола Тесла данас је представљен нови авион компаније Ер Србија, Ербас А330-200 који носи боје и ознаке специјализоване изложбе ЕКСПО 2027, а први потпредсједник Владе и министар финансија Србије Синиша Мали изјавио је да ће нови авион летјети и у Кину и на Запад и носити поруку "Дођите у Београд, дођите да будемо сви заједно у центру свијета".
Нови авион Ер Србије (Фото:  TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Нови авион Ер Србије (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

- То је нови, широко трупни А330 авион, који има 262 сједишта и који ће нам користити за летове како до Њујорка, Чикага, али и до Тиџуана и Гванжоа у Кини - истакао је Мали.

Навео је да је Ер Србија најбрже растућа авио компанија у региону и да ће до краја године добити још три нова авиона, тако да ће у њеној флоти бити 29 авиона.

Мали је подсјетио да је 2012. и 2013. године ЈАТ Ервејс био предузеће са огромним проблемима, а да данас,12 година након тога, имамо нови авион у флоти Ер Србије.

Навео је да је Ер Србија почела да лети до Гванџоа у Кини прије само неколико дана, а да ће до краја године увести линију и до Шангаја.

Министар је истакао да 2027. године, када ће бити одржан ЕКСПО, очекујемо више од три милиона посјетилаца и да представимо нашу земљу на прави начин.

- Али, очекујемо да кроз програм Србија 2027, кроз даљи убрзан раст и развој наше Србије, кроз улагање у ауто-путеве, у брзе пруге, брзе саобраћајнице, школе, болнице, у нашу енергетику, повећамо плате, пензије, минималне зараде - навео је Мали.

Додао је и да је циљ подизање квалитета инфраструктуре у Србији и наставак убрзаног раста.